Son Aktivite: Kas 27, 2025
Kısa süreli yoğun egzersizler, kaslardaki glikojen depolarını %20-35 oranında azaltabilir. Bu depoların tamamen yenilenmesi 48 ila 72 saat sürer. Bu s...
Yarıştan hemen önce yem vermek performansı olumsuz etkiler. Yem tüketimi, kandaki glikoz ve insülin seviyelerini yükseltir. Yükselen insülin hormonu, ...
Bir atın enerji ihtiyacı, çalışma yoğunluğuna paralel olarak yaşama payı ihtiyacının üzerine eklenir. Bu artış oranları şöyledir: ▪ H...
Geleneksel ham selüloz analizi, özellikle ruminant beslemede yemin sindirilebilirliği hakkında yeterli bilgi vermediği için yerini, at beslemesi için ...
Yemlerin besin değerini belirlemek için laboratuvarda bir dizi kimyasal analiz yapılır. Başlıca analizler şunlardır: ▪ Kuru Madde (KM) Tayini...
Pelet bağlayıcıları, yem partiküllerinin birbirine daha iyi yapışmasını sağlayarak peletin dayanıklılığını (sertliğini) artırmak için kullanılan madde...
Yağ, yemin enerji değerini artırır ve peletleme sırasında bir kaydırıcı görevi görerek süreci kolaylaştırır. Ancak, karışıma dışarıdan %2'den fazla ya...
Pelet kalitesi, üretim sürecindeki birçok faktörün birleşimine bağlıdır. Bu faktörlerin kalite üzerindeki göreceli önemleri şöyledir: Formülasyon (%...
- 12 Forum Kategorisi
- 603 Konu Başlığı
- 1,192 Gönderi
- 0 Kişi Çevrimiçi
- 173 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.