
Last seen: Eki 13, 2025
Etlik piliçlerde arpa, mısır yerine kısmen kullanılarak maliyet avantajı sağlar. Ancak tek başına yüksek oranda kullanımı büyüme performansını olumsuz...
Yumurta tavuklarında arpa, enerji ve lif kaynağıdır. Kontrollü miktarda kullanıldığında yumurta kabuk kalitesi üzerinde olumsuz etkisi olmaz; ancak fa...
Kanatlı yemlerinde arpa, ekonomik bir enerji kaynağı olarak kullanılır; fakat yüksek oranda beta-glukan içermesi nedeniyle viskoziteyi artırarak bağır...
Arpa için Kimyasal Bileşenler (ortalama değerler) şu şekildedir: Ham Protein (HP): %10–13 Ham Selüloz: %5–7 Nişasta: %55–60 Metabolik Enerji (K...
Arpa, hem ruminantlar hem kanatlılar için ekonomik ve değerli bir enerji kaynağıdır. Ancak ruminantlarda asidoz riski, kanatlılarda ise sindirim probl...