Yemlerdeki en yaygın tehlikelerden olan mikotoksinler nedir ve hayvan sağlığını nasıl etkiler?
Küfler tarafından üretilen mikotoksinlerin genel tanımını yapın. Yem tüketimini düşürme, besin madde sindirilebilirliğini azaltma, protein ve enerji metabolizmasını bozma ve karaciğer hasarı gibi genel yan etkileri nelerdir?
Mikotoksinler, belirli küf türleri tarafından üretilen zehirli ikincil metabolitlerdir. Yem ve ham maddelerde bulunarak hayvan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkilere yol açarlar. Başlıca etkileri şunlardır:
▪ Yem tüketiminde düşüş
▪ Besin maddesi sindirilebilirliğinde azalma
▪ Protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmasında bozulma
▪ Yemlerin enerji değerinde düşüş
▪ Karaciğer hasarı
▪ Sindirim sistemi bozuklukları ve besin emiliminde azalma
Cevap yaz
- 12 Forum Kategorisi
- 603 Konu Başlığı
- 1,192 Gönderi
- 1 Kişi Çevrimiçi
- 173 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.