Protein kalitesi ne demektir?
Bir yemin protein kalitesini belirleyen en önemli faktör nedir ve kanatlılar için neden kritiktir?
Bir yemin protein kalitesi, içerdiği toplam protein miktarından ziyade, o proteini oluşturan esansiyel aminoasitlerin (lizin, metionin, sistin vb.) miktar ve dengesi ile ölçülür. Kanatlılar, bu aminoasitleri vücutlarında sentezleyemezler ve mutlaka yemle dışarıdan almak zorundadırlar.
Hiçbir yem hammaddesi tek başına ideal aminoasit dengesine sahip değildir. Örneğin tahıllar (mısır, buğday) lizince fakirken, soya küspesi lizince zengindir. Rasyonlarda bu farklı kaynakların bir arada kullanılmasıyla birbirlerinin eksiklerini tamamlarlar (tamamlayıcı etki) ve yüksek kalitede bir protein profili oluşturulur.
Cevap yaz
- 12 Forum Kategorisi
- 603 Konu Başlığı
- 1,192 Gönderi
- 0 Kişi Çevrimiçi
- 173 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.