Yumurta tavuğu yemlerinde buğday kullanılır mı?
Yumurta tavuğu yemlerinde buğday nasıl ve hangi oranlarda kullanılmalıdır?
Yumurta tavuğu yemlerinde buğday, rasyona enerji ve orta düzeyde protein katkısı sağlar. %20–40 aralığında orta seviyelerde kullanımı, yumurta verimi ve kabuk kalitesi üzerinde olumsuz bir etki yaratmaz. Ancak buğdayın kalsiyum içeriği çok düşük olduğu için, yumurta kabuğu oluşumu için kritik olan kalsiyum kaynakları (kireç taşı vb.) ile rasyonun mutlaka desteklenmesi gerekir. Ayrıca, buğdaydaki fosforun büyük kısmı fitata bağlı olduğundan, bu fosfordan yararlanımı en üst düzeye çıkarmak ve sindirilemeyen fosforun atılımını azaltmak için rasyona fitaz enzimi ilavesi, modern ve verimlilik odaklı bir rasyon formülasyonunun vazgeçilmez bir parçasıdır.
Cevap yaz
- 8 Forum Kategorisi
- 215 Konu Başlığı
- 428 Gönderi
- 0 Çevrimiçi
- 155 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.