Kanatlı rasyonlarında buğday nasıl kullanılmalıdır?
Kanatlı rasyonlarında buğday kullanımının neden olabileceği başlıca sindirim sorunu nedir ve bu sorunu çözmek için ne tür bir destek önerilmektedir?
Kanatlılarda buğdayın fazla kullanımı, glutenden kaynaklanan yapışkan özellikler nedeniyle bağırsak viskozitesini artırır. Bu durum yem geçiş hızını yavaşlatır ve sindirimi olumsuz etkiler; bu sorunun çözümü için ksilanaz gibi NSP (nişasta dışı polisakkarit) enzimleri ile desteklenmesi önerilir.
Cevap yaz
- 8 Forum Kategorisi
- 215 Konu Başlığı
- 428 Gönderi
- 1 Çevrimiçi
- 155 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.