Kaliteli bir yumurta kabuğu nasıl oluşur?
Kaliteli bir yumurta kabuğu oluşumu için tavuğun beslenmesinde nelere dikkat edilmelidir?
Yumurta kabuğu, temel olarak kalsiyum karbonattan (CaCO3) oluşur. Tavuk, bu kalsiyum ihtiyacını iki kaynaktan karşılar:
Yemden Gelen Kalsiyum: Gün içinde tüketilen yemden emilen kalsiyum.
Kemiklerden Gelen Kalsiyum: Özellikle gece, yem tüketiminin olmadığı saatlerde kabuk oluşumu devam eder. Bu sırada ihtiyaç duyulan kalsiyum, tavuğun medullar kemik adı verilen özel kemik dokusundaki depolardan sağlanır.
Kaliteli bir kabuk için yemdeki kalsiyumun partikül büyüklüğü önemlidir. İstiridye kabuğu gibi iri taneli kalsiyum kaynakları sindirim sisteminde daha yavaş çözünür. Bu sayede gece boyunca kana yavaş ve sürekli kalsiyum salınımı sağlayarak kemik depolarının aşırı kullanılmasını önler.
Cevap yaz
- 12 Forum Kategorisi
- 603 Konu Başlığı
- 1,192 Gönderi
- 1 Kişi Çevrimiçi
- 173 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.