Koyun ve keçi beslenirken buğday kullanılabilir mi?
Koyun ve keçi beslemesinde buğday neden daha da fazla dikkat gerektirir?
Koyun ve keçilerde, sığırlara kıyasla rumen asidozu riski daha belirgindir. Bu hayvanların rumen hacimlerinin daha küçük olması ve yem tüketim alışkanlıkları, pH dalgalanmalarına karşı onları daha hassas hale getirir. Bu yüksek riski yönetmek amacıyla, buğday genellikle tek başına kullanılmaz. Rasyonda, daha yavaş fermente olan arpa ve mısır gibi tahıllarla kombine edilerek kullanılması, rumen ortamını dengelemek için yaygın ve etkili bir stratejidir.
Cevap yaz
- 8 Forum Kategorisi
- 215 Konu Başlığı
- 428 Gönderi
- 0 Çevrimiçi
- 155 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.