Süt yağını artırmak için hangi UYA (Uçucu Yağ Asidi) önemlidir?
Normal oranlarda süt yağının üretilebilmesi için işkembede yemlerin sindirilmesi sonucu meydana gelen Uçucu Yağ Asitlerinin (UYA) oranı nasıl olmalıdır ve süt yağının oluşumunda hangi UYA ana rol oynar?
UYA'ların % 65’i asetik asit olmalıdır. Süt yağının memede üretilmesinde başlıca asetik asit kullanılır. Rasyonda kaba yem oranı düşerse asetik asit üretimi azalır ve süt yağı düşer.
Cevap yaz
- 10 Forum Kategorisi
- 405 Konu Başlığı
- 802 Gönderi
- 1 Kişi Çevrimiçi
- 166 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.