Mısır vs Arpa nişastası besi için nasıl yönetilmelidir?
Besi rasyonlarında yaygın kullanılan mısır ve arpa nişastaları, sindirim hızları açısından nasıl farklılık gösterir ve hızlı fermente olan nişastaların (Arpa) kullanımında hangi yönetim tedbirleri alınmalıdır?
Arpa ve Buğday nişastaları rumende Mısır nişastasına göre daha hızlı yıkılır ve daha fazla asidoz riski taşır. Mısır, yavaş yıkıldığı için rumenden kaçıp ince bağırsakta sindirilir. Hızlı yıkılan Arpa/Buğday rasyonlarda maksimum %50'den fazla kullanılmamalı ve ezme/kırma formunda verilmelidir.
Cevap yaz
- 10 Forum Kategorisi
- 409 Konu Başlığı
- 810 Gönderi
- 3 Kişi Çevrimiçi
- 166 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.