Mikotoksin oluşumunu tetikleyen çevresel faktörler nedir?
Tahıl ve silaj gibi yem hammaddelerinin depolanması sırasında mikotoksin (küf zehirleri) oluşumunu hızlandıran en kritik çevresel koşullar nelerdir ve korunma için hangi nem sınırları önemlidir?
Mikotoksinler, mantarlar (Aspergillus, Fusarium) tarafından yüksek sıcaklık (10-40 °C) ve nem (rutubet) oranlarında üretilir. Korunmak için, tahılların nem oranı %13'ün, otların nem oranı ise %15-18'in altına düşürülerek depolanmalıdır. Küflü yemler gebe hayvanlarda yavru atmalara neden olabilir.
Cevap yaz
- 10 Forum Kategorisi
- 409 Konu Başlığı
- 810 Gönderi
- 1 Kişi Çevrimiçi
- 166 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.