Yemlerde en çok kullanılan yağ kaynakları hangileridir?
Büyükbaş rasyonlarında enerji yoğunluğunu artırmak için kullanılan hayvansal ve bitkisel yağ kaynakları nelerdir ve bu yağların rumen üzerinde olumsuz etki yapmaması için hangi formda olmaları gerekir?
Hayvansal yağlar (kuyruk yağı, domuz yağı) ve bitkisel yağlar (soya, ayçiçeği, mısır yağı) kullanılır. Rumen fermentasyonunun bozulmaması için yağların by-pass yağ formunda (Ca sabunu gibi) veya doymuş yağ formunda olması önerilir.
Cevap yaz
- 10 Forum Kategorisi
- 409 Konu Başlığı
- 810 Gönderi
- 1 Kişi Çevrimiçi
- 166 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.