Yem formülasyonuna yağ eklenmesi pelet kalitesini nasıl etkiler?
Yemlere yağ eklenmesinin hem enerji değerini artırma hem de peletleme sürecini kolaylaştırma gibi faydaları vardır. Ancak, belirli bir oranın üzerinde yağ eklenmesinin pelet dayanıklılığını neden azalttığını açıklayın.
Yağ, yemin enerji değerini artırır ve peletleme sırasında bir kaydırıcı görevi görerek süreci kolaylaştırır. Ancak, karışıma dışarıdan %2'den fazla yağ eklenmesi pelet dayanıklılığını olumsuz etkileyebilir. Bunun nedeni, fazla yağın matris deliklerindeki sürtünmeyi azaltmasıdır. Azalan sürtünme, yemin yeterince sıkıştırılamamasına ve sonuç olarak daha gevşek, kolay dağılan peletlerin oluşmasına yol açar.
Cevap yaz
- 10 Forum Kategorisi
- 532 Konu Başlığı
- 1,050 Gönderi
- 1 Kişi Çevrimiçi
- 169 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.