Tahıl depolamasında mikotoksin riskini artıran koşullar nedir?
Tahıl (Mısır, Arpa, Buğday) ve yağlı tohum küspesi (SFK, AÇK) gibi yem hammaddelerinin depolanması sırasında mikotoksin oluşumunu tetikleyen en kritik çevresel koşullar nelerdir ve bu risk nasıl yönetilmelidir?
Mikotoksinler, mantar türleri (Aspergillus, Fusarium, Penicillium) tarafından nemli (rutubetli) ve sıcak ortamlarda üretilir. Tahılların %13 nem oranının veya kaba yemlerin %15-18 nem oranının altına düşürülerek depolanması, küf ve mikotoksin üremesini önlemek için zorunludur. Küflü/bozuk yemler asla hayvanlara yedirilmemelidir.
Cevap yaz
- 12 Forum Kategorisi
- 603 Konu Başlığı
- 1,192 Gönderi
- 0 Kişi Çevrimiçi
- 173 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.