Kaba yemlerin peletlenmesi neden risklidir?
Süt sığırlarında kaba yemlerin (kuru ot) peletlenmesi veya çok ince öğütülmesi neden süt yağ oranını düşürme riski taşır?
Kaba yemin peletlenmesi veya çok ince doğranması, kaba yemin işkembeden geçiş hızını çok artırır, bakteriyel fermentasyonun tamamlanmasını engeller ve geviş getirme süresini kısaltır. Bu, rumen tamponlama kapasitesini düşürerek asetik asit üretimini azaltır ve süt yağ oranında düşüşe neden olur.
Cevap yaz
- 10 Forum Kategorisi
- 532 Konu Başlığı
- 1,050 Gönderi
- 1 Kişi Çevrimiçi
- 170 Üye
Web sitemizde paylaşılan bilgiler tamamen halkımızı doğru bilgilendirme amacıyla, uzman kadromuzun özverisi ile yayınlanmaktadır. İşletme olarak türler ile ilgili ticari bir kaygı amacıyla yer verilmemektedir. Genel bilgi amaçlı, birincil elden, doğru bilginin sunumu hedeflenerek paylaşılmaktadır.
Makale ve yayınlarımızda belirtilen yüzdeler ve rakamsal değerler tavsiye niteliğindedir, yem içeriklerimizde kullandığımız rasyon değerlerini ifade etmez.
Metin, fotoğraflar, grafikler dahil olup bunlarla sınırlı olmamak üzere sitemizde kullanılan tüm materyaller teknik hatalar, yazım yanlışlıkları ya da başka tür hatalar ve yanlışlıklar içerebilir. MVC Organic, bu tür hatalar ya da yanlışlıklar için sorumluluk kabul etmemektedir. Web sitesinde sunulan materyaller ve bilgiler, genel bilgi amaçlarıyla ücretsiz olarak sağlanmaktadır.